ORGANISATIE
BEHANDELING
PREVENTIE
INFOTHEEK
PEER EDUCATORS
FOLDERS / AUDIOVISUEEL
PARTNERRELATIES
NIEUWS
CONTACT

PREVENTIE

Infotheek: De infotheek  omvat een uitgebreide collectie naslagwerk, boeken, verslagen, rapporten, audiovisueel materiaal en folders in verband met verslaving. Zowel studenten als professionelen kunnen hier terecht voor informatie.
De infotheek is vernoemd naar Isidra-Chia-Bregitha, een pionier in de verslavingszorg

Peer Educators: Het Peer Educator team bestaat uit jongeren die, veelal op scholen, aan leeftijdgenoten voorlichting geven in verband met verslaving en drugs. Hierbij wordt gebruik gemaakt van audiovisueel materiaal, folders en groepsdiscussies.

Folders en audiovisueel materiaal: FMA heeft een uitgebreide verzameling folders en audiovisueel materiaal over de diverse middelen, alsook over haar afdelingen, cursussen en behandelingen.(Zie ook infotheek).
Daarnaast produceert FMA ook audiovisueel materiaal in verband met de meest voorkomende drugs bij jongeren. 

Preventie op werk en school: FMA biedt een op maat gesneden servicepakket aan scholen, bedrijven en andere organisaties met het doel drugsvrije scholen en werkomgevingen te creёren. Naast het introduceren van drugs- en alkoholbeleid en het trainen van de docenten/het kader van de organisatie, kunnen voorlichtingssessies worden verzorgd voor de gehele organisatie.(zie ook bedrijf en school).

Congressen en workshops: FMA organiseert – eventueel in samenwerking met partnerorganisaties- congressen en workshops in verband met de verslavingsproblematiek. Ook participeert men in gezondheidsmarkten en andere evenementen ter bevordering van het algehele welzijn.

Developed with QwikZite (version 1.12)